Fogyós receptek, módszerek, diéták, kapszullák, mindenféle fogyókúrás megoldások. Minden, ami fogyókúra. Csináld magad alakformáló termékekkel és tanácsokkal.

Mediterrán kacsamellsaláta

Itt egy fantasztikus saláta, amely izekben gazdag, mégsem hizlal! Az omlós kacsahúst kóstolva senki sem gondol a diétára, pedig ettől is viszakúszik a mérleg  mutatója.

Hozzavalok 4 szemelyre:
40 dekagramm félangolos kacsamell leheletvékony szeletekre vágva, 10 dkg rukkola, 10 dkg mangó húsa,5-6 dkg jázmin rizs, balzsamecet, szójaszósz, olívaolaj, fenyőmag, fodormenta.

Elkészítése:
A megtisztított, kicsontozott kacsamellet bevagdaljuk, és szójaszószban egy-két órán át állni hagyjuk. Ezután kevés olívaolajban megpirítjuk, hogy kérget kapjon, majd sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütjük.

(Akkor jó, ha a belseje még kissé rózsaszínű.) Ha kihűlt, vékony szeletekre vágjuk
 A megtisztított rukkolát és a húshoz hasonló módon
felszeletelt mangót összekeverjük az elkészített rizzsel, és a a kacsamellszeletekkel tányérra helyezzük. A fenyőmagot saját olajában néhány percig serpenyőben pirítjuk, s ahogy elszíneződik, ráhintjük a húskupacra (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Végül a salátát balzsamecetes szójaszósszal ízesítjük, tálaláskor pedig mentalevéllel díszítjük.