Keresés ebben a blogban

Mediterrán kacsamellsaláta

Itt egy fantasztikus saláta, amely izekben gazdag, mégsem hizlal! Az omlós kacsahúst kóstolva senki sem gondol a diétára, pedig ettől is viszakúszik a mérleg  mutatója.

Hozzavalok 4 szemelyre:
40 dekagramm félangolos kacsamell leheletvékony szeletekre vágva, 10 dkg rukkola, 10 dkg mangó húsa,5-6 dkg jázmin rizs, balzsamecet, szójaszósz, olívaolaj, fenyőmag, fodormenta.

Elkészítése:
A megtisztított, kicsontozott kacsamellet bevagdaljuk, és szójaszószban egy-két órán át állni hagyjuk. Ezután kevés olívaolajban megpirítjuk, hogy kérget kapjon, majd sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütjük.

(Akkor jó, ha a belseje még kissé rózsaszínű.) Ha kihűlt, vékony szeletekre vágjuk
 A megtisztított rukkolát és a húshoz hasonló módon
felszeletelt mangót összekeverjük az elkészített rizzsel, és a a kacsamellszeletekkel tányérra helyezzük. A fenyőmagot saját olajában néhány percig serpenyőben pirítjuk, s ahogy elszíneződik, ráhintjük a húskupacra (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Végül a salátát balzsamecetes szójaszósszal ízesítjük, tálaláskor pedig mentalevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)

...

Népszerű bejegyzések