Keresés ebben a blogban

Figyelj a lábaidra lefekvés előtt

Narancsbőr és vádligörcs: Mit árul el a lábad az egészségedről?

Mielőtt este a takaró alá dugnád a lábaidat, vess rájuk egy pillantást, hiszen sok mindent elárulhatnak arról, milyen veszélyek fenyegetik az egészségedet. Az apró visszerek és a száraz bőr nem csupán esztétikai probléma: az egészségi állapotodról is árulkodik. Megmutatjuk, hogyan értelmezd a jeleket.

Seprűvénák, apró visszerek: Vigyázz velük, mert a komolyabb visszeres problémák előjelei. Az erek falának gyengesége miatt a vénákban pangani kezd a vér, ez teszi a bőrön át is láthatóvá a kékes ereket. A visszerek kialakulása tápanyaghiányra is utalhat: ha rendszeresen fogyasztasz E-vitaminban és magnéziumban gazdag élelmiszereket (például búzacsírát, növényi olajokat, napraforgó- vagy tökmagot), esetleg étrendkiegészítőket, visszafordíthatod a folyamatot. Tornáztasd a lábad, viselj kompressziós harisnyát, és ha súlyosbodik a probléma, fordulj orvoshoz.

Folyamatos késztetés a láb mozgatására: Az úgynevezett "nyugtalan láb szindrómát" a dopamin nevű agyi ingerületátvivő anyag alacsony szintje okozza, illetve súlyosbítja. Ha erre gyanakszol, kezdj rendszeresen sportolni, mivel a mozgás - sok más mellett - ezt a problémát is képes enyhíteni, vagy megszüntetni. Ha viszont nem változik a helyzet, irány a rendelő.

Fájdalom a térdkalácsban: A vitamin- és ásványianyag-hiány jele lehet, különösen az E-vitaminé. Az E-vitamint és szelént tartalmazó étrendkiegészítők segíthetnek a fájdalom mérséklésében. Ha viszont nem enyhül a ...


 Olvasd tovább a cikket ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)