Fogyós receptek, módszerek, diéták, kapszullák, mindenféle fogyókúrás megoldások. Minden, ami fogyókúra. Csináld magad alakformáló termékekkel és tanácsokkal.

Nyírfacukor Xilit édesítőszer

Nyírfacukor Xilit édesítőszer

Ha le akarsz fogyni, vagy egyszerűen le akarsz mondani a cukorról, megpróbálhatod a Xilit nevű édesítőszert használni, ami nyírfacukorból van.

Mivel érdekelt ez a termék, meg néztem, hogy mi a xilit, a nyírfacukor, mire használható és őszetettem a több helyről gyűjtött információt egyhelyre.

A leírások szerint a xiilit  nyirfacukor ajánlott fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek, candida diétázóknak (lisztérzékenyek ! ). Légúti megbetegedések esetén is segíthet a xilit, mert nem engedi, hogy a torok, illetve az orr nyálkahártyáján megtapadjanak a korokozók.

A nyírfacukor előnyei,  tulajdonságai:

-elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
-csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
-lúgosító, méregtelenítő hatása van
-enyhíti a természetellenes éhségérzetet
-alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet
-alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalommal rendelkezik
-nem növeli a test inzulin szükségletét
-lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést
-nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
-igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
-elősegíti a kálcium és B vitaminok felszívódását

 A nyirfacukor természetes édesitőszer, tiszta, édes izű, napi használata biztonságos,
adalékanyagoktól mentes.

A xilit használatának vannak mellékhatásai is azonban, mint például hasmenést okozhat, ez olyan esetben tőrténik ha túl sokat fogyasztottal belőle rövid idő alatt [tehát itt is érvényes a mértéktartás ]. Hipoglikémiát okozhat, ami az jelenti, hogy túl alacsony lesz a vércukorszint tőle, itt ismét mértéktartás a fontos !


A nyirfacukornak a glikémiás indexe 7 és az energiatartalma 240 kcal. Én személyesen imádtam az édességeket és ezért nagyon nehéz volt lemondani a cukkoról. Lehet, hogy cukor helyett majd én is kiprobálom a xilit édesitőszert

A Xilit ára kereskedőtől függően is változik, van ahol olcsóbban lehet megvenni, ha nagyobb mennyiséget veszel. Például egy
500 gramos tasak kb. 1140 Ft, 1 kg 1700 Ft. A piacon többféle termék van, ami xilitet tartalmaz, például xylosweet, xukor, xilovit, fin nyírfacukor stb.

Nyírfacukor kapható például a következő weboldalakon
http://www.abs.hu
http://www.naturpiac.hu