Keresés ebben a blogban

Diéta 2014-ben - 9 fogyókúra tanács az új évre

Le akarok fogyni ebben az évben, mit tegyek? Milyen fogyókúrát probáljak meg ? Mit tehetek, hogy leadjam a plusz kilókat ?

Az év elején sokan feltettük magunknak tervbe, hogy ebben az évben biztos, hogy le akarunk fogyni, legalább egy pár kilót. Ha nektek is ez az egyik tervetek 2014-ben, akkor itt van egy pár fogyókúra tipp gyerekeknek, tiniknek és felnőtteknek egyaránt.

1. Vedd tervbe, hogy az elején csökkenteni, majd lépésenként teljesen vedd ki az étrendedből a kenyeret. Lehet az fehér, barna, rozs kenyér, ha csakugyan fogyni akarsz, le kell mondanod a kenyérről, mert a kenyér a legnagyobb salakanyagmennyiséget jelenti a szervezeted számára. Sokszor annyi energiát igényel a szervezettől a kenyér megemésztése, mint amennyit nyer belőle, főként, túlsúlyban levő szervezet esetében, mert a túlsúlyos ember szervezete már eleve lelassulóban van vagy már lelassult (angolul "slow metabolism", magyarul lassú metabolizmus). Tehát, legelső ellenségként a kenyértől kell megszabadulni lassacskán.



2. Felejtsd el a hasábburgonyát (székelyesen, szalmakrumplit) és a csipszeket. A nassolás és a legkedvencebb népi rágcsálnivalók nagyobb ellenségei az egészséges szervezetnek mint az ülő életmód. Tudom, ez egy sokkoló mondat, főleg annak, aki imádja ezeket az eledeleket, de sajnos ezek hízlalnak a legjobban a kenyér után. Nem beszélve a gyárilag előállított csipszek külömböző addiktív anyagokkal való dúsításáról, amikből csak az MSG (monoszodium glutamát) összes többi adalékot messze túlhaladva kártékonyságban, elpusztítja a szervezet természetes ízlelő és érzékelő képességét, eltörli a helyes, természetes éhes-vagy-jóllakot egyensúly érzését az emésztőrendszerből, és függőséget (addiktivítást) okoz. STOP tehát a nassolásnak, csipszeknek, hasábburgonyának, s egyéb ropogtatósnak.

ezzel fogysz ebben az évben
Eledelek amik segitenek a fogyásban
3. Egyél olyan ételeket, amiben sok a rost. Hogy miben van rost ? Hát például: cseresznye, szőlő, magvak, lenmag,napraforgómag, tökmag, mogyoró, dió, földimogyoró, lencse, borsó, rizs, brokkoli, kápia, paprika, barack, karfiol, kelbimbó, spenót, sárgadinnye, és még sok más zöldlevelű, zöldszárú, illetve ehető magvú növény, vetemény. Az emésztőrendszerre gyakorolt pozitív nyomáskeltő, bélmozgató hatásuk mellet, messzemenően bepótolják a B vitamin hiányát, amit eddig a kenyérből vett a szervezeted. Kerülni kell azonban a gázosító ehető magvakat, mint pl. a sárgaborsó vagy a paszuly, ezekből inkáb csak híg levesbe, főzelékbe, és csak kissebb mértékben fogyassz.

4. Naponta étkezzél többször,  de mindig csak kis adagokat, ne egyéld addig, amíg érzed, hogy pukkadásig jóllaktál ! Érd be kevesebbel, az egészséged érdekében.

5. Ha étkezés után felpuffad a hasad, próbálj inni teákat ! Ne gyógszerezz azonnal, ne pirulákkal segíts az emésztéseden, több lesz a mellékhatásuk, mint amennyit segítenek. A teáknak azonban nagyon kicsi a valószínűsége, hogy mellékhatása legyen.  Nagyon hatékony és gyorsan segít a citromfü és az üröm tea egybe főzve, mindenféle emésztési, máj, epe, bél, gyomor és hasonló panaszokra. Nagyon keserű, de pár perc alatt helyre hoz !

6. Egyél naponta probiotikumot tartalmazó ételeket. Hogy miben van probiotikum ? Található a következő ételekben : élőflórás joghurt, kefir, túró, kovászos uborka (sarvalt uborka), savanyú káposzta.

Persze van az a változat is, hogy por vagy kapszula formában is kaphatók probiotikummal tele termékek, azonban, ha teheti az ember, inkább a természeteshez legközelebb eső változatát fogyassza mindennek, nem fogja megbánni.

7. Főzzél te otthon ! Nagyon nagy segitség a diétázásban, az otthon elkészitet kaja, sokkal finomabb és egészségesebb. Így, amikor elsétálsz egy gyorsfalatozó melett, nem lesz akkora a kísértés és nem fogod kivánni a a gyors kajákat sem !

8 Próbáld csökkenteni a gyorsétkezdében való falatozást, vagy ha teheted, kerüld el teljesen.

9 Egyel sok húst, zöldséget és gyümölcsöt  - például probáld ki a Paleo diétát

Ti hogy tervezitek a fogyást ebben az évben ? Milyen kajárol tudtok vagy nem tudtok lemondani?

Várjuk véleményeiteket, hozzászolnivalótokat, és sok sikert a fogyáshoz !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)

...

Népszerű bejegyzések