Keresés ebben a blogban

Sejtöregedésgátló eledelek- ezektől fiatalodsz !

Lehet-e megfékezni valahogyan az öregedést. Mindenki tudja és tapasztalja ,hogy ahogyan telnek-múlnak az évek, kisebb-nagyobb lépésekkel beköszöntenek az öregedés jelei. Ha le szeretnénk fékezni ezt a folyamatot, meg lehet próbálni egy pár trükköt, hogy fiatalosabban és életerősebben nézzünk ki.

Ezek a fiatalító hatású eledelek, amelyek eltüntetik az öregedés jeleit. Mondjuk angolosan,  "antiaging" eledelek, tulajdonképpen a sejtek öregedését gátló tápanyagokban dús eledelek.

- Áfonya - rendszeres használata az étrendünkbe segít a ráncosodás  ellen, már csak tea formában is késlelteti a ráncosodást, nemhiába sok házias, nagyanyáinktól tanult arcpakolás, áfonyateát is tartalmaz
- Fehér bab -székelyesen szárított fehér paszulj vagy fuszulyka- gazdag fehérjékben- nagy segitséget nyújthat a hajnövekedésében és sürüsődésben is, a B vitamin tartalma miatt pedig óriási segítség lehet a frisses, fiatalos gondolkodás megőrzésében is, a neuronok helyes működésének ugyanis egyik alapfeltétele a B vitamin több formájának a megfelelő mennyiségű jelenléte.

Guava gyümőlcs
Igy néz ki a Gujávafa
- Tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccus a latin neve, angolul meg Cranberry-nek nevezik). A tőzegáfonyábol készitett gyümölcslé segít megelőzni és kezelni a fogszúvasodást. Erős méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatása van.

- Vérnarancs - latin neve Citrus sinensis. Úgy ismerhető fel, hogy kívülről olyan, mint a naracs, csak a belseje nem narancssárga hanem sötétvörös.  A hatásai közé tehető az érrendszer karbantartása, hatékony a cukorbetegeknek is, ideális fogyokúrázoknak -szupercsinos alakod lesz tőle, ha rendszeresen fogyasztod ezt is ! (persze nem lehet csak kizárólag ezt enni, az nem lenne egészséges dolog)

- Sárgarépa  vagy székelyesen, murok - nagy mennyiségű A vitamint tartalmaz, biztosítja a fiatalos és egésszéges fejbőrt és csilloló hajat, valamint, nem utolsósorban, a jobb látást, a szemek egészségégez ugyanis elengedhetetlen az A vitamin jelenléte

- Paradió, vagy brazil dió, latin neve  Bertholletia excelsa, angolul meg Brazil nuts-nak hivják. Szeléniumot tartalmaz, és ennek a különös képessége az, hogy kijavítja, részben meggátolja a sejtek károsodását, és lelassítja a bőr öregedését. Napi 2 darab belőle, és már meg is fékezted azokat a bosszantó jeleket, amik az idő múlásával jelennek meg.

- Fekete csokoládé - aki szereti a csokit, az biztos majd elkezd mosolyogni ettől a tipptől. Igen is, ha rendszeresen meg eszel egy pár kocka kakaódús fekete csokoládést, már jobban is vagy tőle. Rendszeres fogyasztása (mértékkel ! ) pedig megelőzi a sejtek öregedését, energiáink kifogyását.

A listához hozzá tehetők még a következő termékek, amelyek segítenek fiatalos maradni:
- Piros bor (mértékkel !) - ha nem fogyasztasz alkoholt, akkor helyette bátran vegyél resvetatrol alapú étrendkiegészitőt
-  Atlanti tőkehal -latin neve Gadus morthua - angolul meg Cod fish-nek nevezuk
- Alacsony zsírtartalmú túró - de csak a természetesen előállított, nem a kémiailag összekütyült üzleti túró
- Uborka - csodálatos ellenszer a ráncok ellen, az áfonyához hasonlóan, nem véletlenül, régimódi de hatékony, olcsó arcbőrt revitalizáló pakolások alapanyaga is, nem csak eledel
- Tengeri hínár, angolul "Sea kelp" - nek hívják, sok alfajtája van, egyik legismertebb alfajának latin neve "Fucus Vesiculosus", tengeri élő növény. Gazdag E és C vitaminban. Védi a bőr felületét a szabad gyökök káros hatásától, E vitamin tartalmának köszönhetően megőrzi a vérerek és inak rugalmasságát, elősegíti a helyesen működő vérkeringést

- Gujávafa gyümölcs - angolul Guava, latinul meg "Psidium"-nak nevezik. Rengeteg C vitamint tartalmaz, érdekes íze van. Legfőbb hatása a kollagén termelés növelése, ami sima és ráncmentes bőrt eredményez, többek között, de egyéb pozitív élettani hatása is van a sejtek szintjén, immunrendszer erősítő jellegű is.  Hetente 2 kis adag ebből a gyümölcsből és már győztesek is lehetünk a ráncosodás elleni harcban.

Ti milyen öregedésmegelőzőt, sejtöregedés-gátlót ismertek még, ezeken kívűl ?
Szívesen olvassuk a kommentárokban, itt a cikk alatt a blogon a kommentárdobozokba, vagy a facebook vagy google plusz oldalunkon. Szóljatok hozzá !
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)