Keresés ebben a blogban

Glutén-mentes étterem Magyarországon - egy dícséretre méltó kezdeményezés

Hol lehet jót kajálni, ha lisztérzékeny, laktózérzékeny vagy ? A Budapesti Köles Reform Konyha étteremben, ahol olyan eledelek vannak a menüben, amelyek nem tartalmaznak egyáltalán glutént és tejet - laktózt sem.
Mivel egyedi eset, és nagyon jó dolognak tartjuk megjelenésüket, (mi, e blog szerkesztői is lisztérzékenyek vagyunk), úgy gondoltuk, írunk róluk.



Megjelenésük az étkeztetési piacon egy nagyon jó hír, mert nagyon nehéz elmenni nyugodtan valahova ebédelni vagy vacsorázni, ha lisztérzékeny vagy laktózérzékeny ember vagy. Az éttermek legtöbbje még csak hallani sem hallott az érzékenységgel küszködő emberekről, vagy azt gondolják, hogy őket nem érdekli. Tehát, egy ilyen specifikus profílú, lisztérzékeny étterem megjelenése mindenképpen örvendetes dolog.

Igen, tudjuk sokan azt hiszik, hogy ez egy "kényesség", főleg amikor mondjuk, hogy nem eszünk semmi féle kenyeret, tésztát, laskát, spaghettit, semmit ami fehér-búza lisztből készül, illetve, még egy rakás egyéb eledelt, krumplit (tele van gluténnel), sajtos eledeleket, stb.
Zéró glutén. Végre valami
jó hír nekünk, lisztérzékenyeknek is !

De ez nem egy "kiváltságosság", ez egy reális gond, egy súlyos betegség, amivel nap mind nap meg kell küzdeni az eledel kiválasztásától az anyagi gondokig. Úgy, hogy aki Budapesten él, vagy éppen turistaként átutazik, és szeretne enni valami finomat amiben nincs sem liszt sem laktóz, hát kipróbálhatja a Köles Étterem különös menüjét.

Hol találod meg ? A címe Budapest, Kertész út 41 szám. Nyitási orarendjük délelőtt 11 től du. 6-ig van. Weboldaluk:  www.koleskonyha.hu

A mindennapi menüt megnézhetitek a facebook lapjukon

Ha ott járunk, minden bizonnyal meg fogjuk látogatni. Ti már voltatok ott ? Tetszett ? Milyen a menü ? Jól lehet lakni az ottani eledellel ? Milyen úgy az egész, kiszolgálás, eledelek, hozzáálásuk, stb. ?

Szóljatok hozzá, mások is tudják meg, milyen az új lisztérzékeny étterem ?
Várjuk a civilizált kommentárokat, hozzászólásokat, minden tisztességes kommentárt közzéteszünk, függetlenül attól, hogy pozitív vagy negatív véleménye van a cikkben írottakról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)

...

Népszerű bejegyzések