Keresés ebben a blogban

Érdekességek a goji bogyókról

Mi is az a goji ? (ejtsd: gódzsi) Ez egy érdekes, hasznos gyümölcs, amit latinul Lycium Barbarum-nak hívnak.

Többhelyt tibeti gojinak vagy kínai farkasbogyónak nevezik.

Több keleti országban évszázadok óta használják, fiatalító, életerősítő, vídámító hatása miatt.

Az elmúlt néhány (mondjuk 10) évben egyre többet reklámozzák, egyre nagyobb pozitív aurával veszik körül, s habár nem kis kereskedelmi érdekek veszik körül ezt a bogyót, s ez miatt, lehet, hogy pár reklám túloz, attól függetlenül, a goji bogyóknak csakugyan sok pozitív hatása van a szervezetre !



Néhány érdekes, valóban elismert hatása, az alábbi listában található:

- egy szuperélelmiszer, amit bátran naponta lehet fogyasztani
- fiatalít és hoszabbítja az életet, ezért ajánlott idős korban is fogyasztani
- megerősíti az immunrendszert (szuperantioxidáns, a szabad gyökökkel szembeni harcban verhetetlen)
- hozzájárul a jobb látáshoz
- védi és tisztítja a májat, epét, kiválasztószerveket, serkenti az egészséges kiválasztást
- segiti a vérkeringést és a szivet hatékonyan mükődni
- felfrissíti és regenerálja, aktívabbá teszi a szervezetet
- megvéd sok kellemetlen betegségtől, nem utolsó sorban a daganatoktól is véd
- életerőt ad, segít a sportolásban, utána meg enyhíti az izomlázat és elősegíti az ellazulást és regenerációt
- javítja  a memóriát
- szépiti a bőr felületét
 Goji online rendelés itt
Goji bogyó. Hasonlít az őshonos somfa bogyóhoz,
hasonló képességei, hatásai vannak.

De mit tartalmaz a goji bogyó, milyen ásványi anyagok vannak benne ? Mitől ilyan különös és miért próbálják a kereskedők egyre inkább európaszerte is eladni ?

A goji bogyókban rengeteg antioxidáns van, tulajdonképpen a gyümölcsök között az egyik legnagyobb antioxidáns értékkel rendelkező bogyó, és védőszer a szabadgyökök ellen.

S hogy mik a szabadgyökök ? A szabadgyökök, durván mondva, olyan anyagok, amelyek egy részét eredetileg a saját szervezetünk termelte, bizonyos korokozók vagy külső káros tényezők legyőzésére, majd nem tudta a megfelelő módon kiüríteni magából, egy részük meg, egyenesen a "modern" civilizáció hatásaként jutnak be a szervezetbe, és hozzájuk tartozik a káros rádioaktivítás (mobil/tablet mindenhol veled van, navigációs berendezés autóban, infravörös érzékelők, relék, radarok, stb. ) , levegőben levő vegyszerszármazékok, és még sok más. A goji bogyó, a szuperantioxidáns képességeinek köszönhetően, segít az emberi szervezetnek ezeket kiüríteni, illetve, megelőzi a szervezetbe jutásukat nagy mértékben.

Ezen kívül tartalmaz még aminosavakat  (protein alaprésze), C vitamin tartalma is meghaladja 500 szor a narancs "erejét" ebben a vitaminban, B és E vitaminokat tartalmaz, kálciumot, magnéziumot, szeléniumot, rezet, cinket, krómot és gerániumot (erős rákellenes hatású), amelyek mind-mind hozzájárulnak az immunrendszer jólműködéséhez.

Hogy néz ki a goji bogyó ? Mihez hasonlít ? A goji bogyók kis hosszúkó, piros gyümőlcsők, kis sárga magvakat tartalmaznak. Olyanok mint a hecserli bogyó, és a som bogyó keveréke volnának, talán a somhoz hasonlítanak legjobban, de más tulajdonságaik is vannak.
 Goji online rendelés itt
Hazai somfabogyó. Nem olyan híres, mint a
goji, de hasonló jótékony hatással van
a szervezetre. Sajnos egyre kevesebb helyen
lelhető fel.

Hol lehet venni gojit ? És milyen formában ?  Árulják gyümölcsként is, vagy csak tabletták formájában ?

Magyarországon lehet kapni például juice formában is, Goji gyümölcslevet, amely teljesen csak természetes gojit tartalmaz.  Egy tasak goji ára kb 7900 Ft.-.

Meg lehet rendelni az interneten például ezen a weboldalon

A nagyobb üzletláncokban, valamint bioboltokban, naturista termékekkel foglalkozó kereskedelmi egységekben, általában megtalálható külömböző étrendkiegészítő kapszula részeként, vagy akár 50, 100, 200 gramos tasakokban, szárítva (aszalt goji bogyó).

Hogyan kell használni ? A fent említett koncentrátumot, például, naponta lehet fogyasztani, 25 ml.-el, magára, vagy vizzel feloldva. (Használat elött az üveget fel kell jól rázni). A csomagolt goji bogyóból, bátran lehet pár szemet fogyasztani napjában, persze, nem kell túlzásba vinni, nem helyettesíti a helyes táplálkozást, étrendet, csak kiegészíti ! És a kapszulákat, amelyek gojit tartalmaznak, mindeniket a saját használati utasítása szerint.

Kostoltátok már a goji gyümölcsöt ? Tetszik az íze ? És a hatása a szervezetre ? Szerintetek mennyire téveszthető össze a sommal ?

Szerintetek van ellenjavallata ? Hogyan éreztétek magatokat használata után ? Várjuk véleményeiteket itt a blogon, a cikk alatti kommentárdobozban, a facebook vagy google plusz oldalainkon. Minden civilizált hozzászólást jóváhagyunk, még akkor is, ha a cikkben bemutatott termékek, vagy a cikkben írtak ellen szól.

...

Népszerű bejegyzések