Keresés ebben a blogban

Tuningold feljebb a hangulatod

Ha a hideg idő, és a korai sötétedés miatt a hangulata is elborul, a szervezetnek gyorsan cukorra van szüksége. Ilyenkor segít az édes kakaós kávé is.

Az úgynevezett boldogsághormon, a szerotonin termelődését a fény irányítja. Télen azonban kevés napsugárhoz jut a szervezet, ezért máshonnan kell megkapnia "örömdózisát". Az édes kávé és a forró csokoládé együtt tartósan jó közérzetet szerez, mivel mindhárom alapanyag önmagában is javítja a szerotoninképződést.

Kakaós kávé recept:

Hozzávalók 4 személyre: 4 adag feketekávé, 2 teáskanál kakaó, 3 dl tej, 2 teáskanál barna cukor, 8 cl narancslikőr*, késhegynyi őrölt kardamom

[ *aki autót vezet, az nyugodtan kihagyhatja a likörös részt ]


A kakaót és az őrölt kardamomot elkeverjük tejben. Felforraljuk, a tűzről levéve belekeverjük a barnacukrot. Összeöntjük a kész feketekávéval és a narancslikőrrel. Csészékbe öntjük, és megszórjuk cukrozott kakaóporral.

Továbbá, persze csodákat művelhet egy kellemes zene, a megfelelő hőmérsékletű környezet, szoba, vagy akár iroda, és az illatok, színek varázsa is, tehát nagyon sokat számít, hogy hogyan rendezzük be a helyet ahol dolgozunk, lakunk, élünk.

Egy kellemes látszatú festmény, egy napfelkelte, akár digitális fotórámában is, egy narancsos, vagy exotikus illatú füstölőpálca, érintésre kellemes vászon, vagy terítő, mind-mind hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb napunk legyen.

Te mivel dobod fel magad, amikor a napfény hiánya, a korai sötétedés, vagy valami egyéb lehangolni próbál ?


[ a kakaóskávés ötlet INNEN van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)