Keresés ebben a blogban

Csodálatos desszertet zab kakaó és banánnal ! Cukormentes, gluténmentes

Íme egy kevés hozzávalóból álló desszert, ami 10 perc alatt elkészíthető! A recept glutén-, cukor- és lisztmentes, és élvezheti mindenki ezt a csodálatos desszertet!


Nagyon egyszerű és egészséges zabtorta (ha lehet, ajánlott cukormentes csokoládét használni)


Egyszerű és gyors recept az egész családnak.



Szükséges hozzávalók:


120 g zabpehely

250 ml forró tehéntej vagy növényi tej (1 csésze)

2 érett banán (200 g héj nélkül)

2 tojás


Egy kis só

30 g kakaó (4 evőkanál)

5 g sütőpor (1 teáskanál)

dió a díszítéshez (elhagyható)



Igazából nem kell sokat dolgozni ezzel a recepttel. 

A zabpehelyre rá öntjük a forró tejet. Össze kell keverni majd hagyjuk pihenni 10 percig.

Egy másik tányérban a banánt  villával péppé nyomjuk.

Be tesszük egy nagyobb tálba majd hozzáadjuk a 2 tojást és egy nagyon kevés sót. 

 Adunk hozzá kakaót és a sütőport. Hozzá adjuk ezt a keveréket a zabpehelyre és jól összekeverjük.

Egy 22 x 16 cm-es tepsi szükséges ha van. Vajjal meg kenjük a tepsi alját majd bele öntsük a keveréket.

Süssük a tortát 35-40 percig 180 °C-on


A torta elkészülte után elkészítjük a csokis keveréket a díszítéshez. Ehez szukseges

100 g étcsokoládé (cukor nélküli ha van)

50 ml növényi tej (3,5 evőkanál)

Felolvasztjuk a csokoládét, összekeverjük a növényi tejjel, és a tortára öntjük.

Ezután dióval díszítjük (elhagyható)


A videó receptjét itt nézheti meg


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)

...

Népszerű bejegyzések