Íme egy kevés hozzávalóból álló desszert, ami 10 perc alatt elkészíthető! A recept glutén-, cukor- és lisztmentes, és élvezheti mindenki ezt a csodálatos desszertet!
Nagyon egyszerű és egészséges zabtorta (ha lehet, ajánlott cukormentes csokoládét használni)
Egyszerű és gyors recept az egész családnak.
Szükséges hozzávalók:
120 g zabpehely
250 ml forró tehéntej vagy növényi tej (1 csésze)
2 érett banán (200 g héj nélkül)
2 tojás
Egy kis só
30 g kakaó (4 evőkanál)
5 g sütőpor (1 teáskanál)
dió a díszítéshez (elhagyható)
Igazából nem kell sokat dolgozni ezzel a recepttel.
A zabpehelyre rá öntjük a forró tejet. Össze kell keverni majd hagyjuk pihenni 10 percig.
Egy másik tányérban a banánt villával péppé nyomjuk.
Be tesszük egy nagyobb tálba majd hozzáadjuk a 2 tojást és egy nagyon kevés sót.
Adunk hozzá kakaót és a sütőport. Hozzá adjuk ezt a keveréket a zabpehelyre és jól összekeverjük.
Egy 22 x 16 cm-es tepsi szükséges ha van. Vajjal meg kenjük a tepsi alját majd bele öntsük a keveréket.
Süssük a tortát 35-40 percig 180 °C-on
A torta elkészülte után elkészítjük a csokis keveréket a díszítéshez. Ehez szukseges
100 g étcsokoládé (cukor nélküli ha van)
50 ml növényi tej (3,5 evőkanál)
Felolvasztjuk a csokoládét, összekeverjük a növényi tejjel, és a tortára öntjük.
Ezután dióval díszítjük (elhagyható)
A videó receptjét itt nézheti meg
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)