Keresés ebben a blogban

Egészséges tonhal saláta recept avokádóval + könnyű citrom öntettel

 Az előző recept sikere után - mellyel könnyen lefogysz - ma egy új egészséges recepttel érkezünk.


Egy tonhal és avokádó saláta receptről szól. Finom, ízletes és nagyon gyorsan elkészül. Az elkészített adag egy nagy adag, amelyből minden családtag ehet.




Szükséges hozzávalók TONHALALÁTA:


- 1-3 kis doboz tonhal olajban


- 1 fabio uborka


-1 apró/közepes vöröshagyma, szeletelve


- 2 avokádó, felkockázva


- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy napraforgóolaj


- 1 közepes citrom leve (kb. 2 evőkanál)


- maroknyi korianderlevél, apróra vágva vagy petrezselyemlevél, ha nincs koriander


- 1 fél teáskanál tengeri só vagy ízlés szerint


- kevés őrölt fekete bors


Elkészítés módja. Az uborkát vízzel megmossuk. A héját le vágjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Az avokádót általában barna héjjal választjuk mert akkor van jól meg érve, félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, és egy kanállal kikanalazzuk az avokádó pépet. Vágjuk kockákra.


A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.


A tonhal konzervből csepegtessük le az olajat, és tegyük egy tálba. Facsarjuk ki a citrom levét. Vegyünk egy fél csokor koriander/vagy petrezselyemlevelet, és vágjuk apróra. Az egészet egy tálba tesszük és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Sózzuk ízlés szerint.


Jól keverjük össze, majd együnk egy adagot. Jó étvágyat


A videó receptjét itt nézheted meg


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)

...

Népszerű bejegyzések