Keresés ebben a blogban

Vitaminok - leirás a C vitamin


Vitaminok - leiras C vitamin
A C vitamin masik elnevezése aszkorbinsav.

Miben talalhato a C vitamin? A C vitamin természetes forrásai:
Citrusfélék, répa, petrezselyem, káposzta, karfiol, brokkoli, paprika, snidling, karalábé, narancsvelő, citromvelő, mustármag, cékla, papaya, spenót. eper, vizitorma

C vitamin hiánytünetek:
* gyakori megfázás
* fertőzésekre való hajlam
* gyengeség
* ínygyulladás
* ígyvérzés
* orrvérzés
* lassú sebgyógyulás
* romló visszerek
* vérzéses állapotok

C vitamin a jó egészség legfontosabb forrá­sa, szedése a legjobb módszer az olyan be­tegségek megelőzésére, mint például a rák vagy a szívproblémák.
A C vitamin ellenállóvá teszi szervezetünket a fertőzésekkel szemben - és emellett még a fájdalmat is csillapítja bizonyos gyulladásos betegségeknél, például az ízületi gyulladás esetében.

Számos kutatás bizonyította már a C vitamin hatását a megfázással, illetve az influenzával szemben. A tanulmányok egyetértenek abban, hogy ha akkor szedünk C vitamint, amikor az el­ső tünetek jelentkeznek, körülbelül 30 százalék­kal lerövidíthetjük a betegség időtartamát, illetve enyhíthetjük a tüneteket.

Megelőzi a zúzódások kialakulását, gyógyítja a horzsolásokat, illetve erősen és egészségesen tartja az izmokat a csontokhoz rögzítő ínszalagokat és inakat, az ízületeket, valamint az ínyt.
A C vitamin egy része kiválasztódik, de a ta­nulmányok azt is igazolni látszanak, hogy közben nagyon jó eséllyel véd a húgyutak, illetve a húgy­hólyag rákosodása ellen.
Segít a vörösvérsejteknek a hemoglobin bioszintézésében és a szervezetnek a vas felszívódásában.
Antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket, amelyek a sejtek öregedését vagy rákos elfajulását idézhetik elő.

Bizonyított, hogy a nagyobb mennyiségű C vitamin bevitel, úgy 500 mg, vagy akár még több bevitele különösen, ha táplálékkiegészítésként történik, megelőzi a rák számos fajtájának, a szívbetegség, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a nátha vagy az influenza, a hályog, vagy akár az asztma és az allergia kialakulását.


...

Népszerű bejegyzések