Keresés ebben a blogban

Csodatevő széna magok - lepkeszeg vagy görögszéna

Mi az, hogy görögszéna, és mire használható a görögszéna mag ?


Gyógynövénynek számítható magok, amelyeknek másik ismert neve magyarul "lepkeszeg",  latin neve "Trigonellae foenum-graecum", angolul meg "Fenugreek" neknevezik.

A tulajdonságai között a legismertebbek az alábbiak:
- csökkenti és helyreállítja normális szintre a vércukorszintet és a koleszterinszintet



- erősíti az immunrendszert
- helyreállítja az emésztőrendszer egyensulyát, működési rendjét
- bíztosítja az egészséges étvágyat (a mai rohanó világban, sokat valójában nem az éhségérzet miatt esznek, hanem inkább megszokásból, beállított rend kedvéért, ez a görögszéna mag helyreállítja azt az igazi, természetes éhségérzetet, a megfelelő iőrendre)

Görögszéna mag
Belső használatra (tea vagy kapszula formában) nagyon hatékony anorexia kezelésére, vérszegénység esetén, emésztési gondok kiküszöbölésére, cukorbetegség gyógyítására, kimerültség esetén, mentális és fizikai fáradtságra is ajánlot.

Köhögésre is jó, betegség utáni felépülésre is ajánlott, felerősíti a szervezetet.

Gyuladáscsökkentő hatása is van, TBC és csontvelőgyulladás gyógyitására is használható.

Nőknek különösen ajánlott, erősíti a méhet, jó gyógymód  a menopauza (havi ciklus megszűnése, klimax, menzesz ) esetében, mert annak nyugodtabb átélését szabályozza, csökkenti a premenstruációs szindróma jeleit PMS, enyhítti a depressziót.

Mindezek mellett, megelőzi a csontritkulást, köszvény és reuma ellen is ajánlott gyógyszer lehet. Gyógyítja a légúti betegségeket is, mandulagyulladásra, diftériára (súlyos, ragályos baktériális légúti betegség, mandulagyulladáshoz hasonló, kellemetlen) is hatékony kezelőszer.

Hasmenés esetén megállítja a "gondokat", aranyér és végbégyulladás kezelésére is jó.

Külső használatra nagyon segit a sebek, tályogok és furunkulus kezelésében. Szájsérülés és szemölcs kezelésére is nagyon hasznos. Gyógyítja a gyomorfekélyt, a krónikus gyomor és bélhurutot, fájdalomcsillapitó, gyulladáscsökkentő hatása is van, enyhíti a köhögést.

Van-e ellenjavalata a görögszénának ?

Igen, nem használhatják ezeket a kapszulákat a terhes nők és a veseproblémákkal küszködők. Egyáltalán nem szabad gyerekeknek, és 18 éven aluli fiataloknak használni. Vérnyomáscsökkentő hatása lehet ! Tehát alacsony vérnyomással rendelkező személyek, eleve ne használják, mert nekik gondot okozhat.

Hogyan használható a görögszéna (Fenugreek ) ?

Naponta be kell venni, 2 alkalommal 1-1 kapszulát, vízzel.

Mi az ára ? Mennyibe kerül ?

Egy doboz, amiben 90 darab kapszula van, kb 2700 Ft.

Hol kapható görögszéna kapszula ?

Megveheted az "Egészség Plázában" Budapesten, vagy bármilyen Bio boltban.

Neten is megrendelheted, például a következő weboldalakon:

http://multi-vitamin.hu

vagy

http://www.egeszsegplazabudapest.hu

Használtad már ? Véleményeket, tapasztalatokat szívesen fogadunk a cikk alatti kommentárdobozokban, illetve Facebook lapunkon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A kommentárokat / hozzászólásokat moderáljuk, általában pár percen belül.
Névtelen kommentárokat többet nem engedélyezhetünk, mert ha valakinek van tisztességes mondanivalója, akkor az nincs miért a névtelenség mögé bújva mondja azt ki !
:)

...

Népszerű bejegyzések